Nieuws

7 september 2008

Boijl Goes China voor Pleegzorg Xining

Het Friese dorpje Boijl stond in augustus drie weken lang in het teken van China. Met allerlei activiteiten werd geld ingezameld voor Pleegzorg Xining. Dit leverde een bedrag van 6800 euro op. Geweldig! En dat voor een dorp met 800 inwoners!De afgelopen drie weken stond Boijl met het project 'Boijl goes China' in het teken van China en de Olympische Spelen. Naast versieringen in het dorp werden er een filmmiddag, een veiling en een fietstocht gehouden. Ook op Basisschool de Oosterbrink werd drie weken lang aan het project gewerkt. De school hield een goedbezocht open huis en werden zelfgemaakte spullen verkocht. De opbrengst van alle activiteiten gaat naar de opvang van Chinese gehandicapte vondelingen in de stad Xining in China. In totaal is er meer dan € 6800 ingezameld.

Het project werd afgesloten met een drakendans door het dorp. Een acht meter lange draak was het begin van een stoet mensen die met lampionnen, muziek en vuurwerk het einde van het project inluidden. Na de drakendans was er nog een Chinees buffet en een feest in het dorpshuis, dat voor de gelegenheid in Chinese sfeer was gebracht. Ruim 300 mensen genoten van het buffet en het prachtige weer.

Het belangrijkste van de avond was echter de bekendmaking van de opbrengst. Volgens de organisatoren Aukje Jager, Mary Spoelstra, Paul Klaassen en Katja Moesker is de onverwacht hoge opbrengst vooral te danken aan de inzet van vele dorpsgenoten, dorpsverenigingen en de lokale middenstand.


« terug